Adulterul sufletului romanesc

Adulter macabru 

Zilele, incep sa para fantome brutale din cosmaruri grele, pe care noaptea vrei sa le eviti rugandu-te sa nu iti incerce iar si iar sufletul deja mahnit. Te afli in fata unor experimente ale vietii care te transpun in alta lume. Afli cu stupoare ca revirimentul prostiei umane devine din ce in ce mai pregnant in retina slaba si intristata a ochilor care refuza sau spera sa nu mai vada noi abstracte dovezi. Mintea nu concepe cum domnisoare tinere, capabile, inteligente si frumoase umbla dupa barbati mai in varsta ce insurati sau recent eliberati le imbiba acestor plapande fapturi capsorul cu minciuni nocive, ce au doar o singura finalitate: patul. Of, uite asa tanara devine femeie usoara apoi curva de lux si ulterior tarfa fara suflet. Presupun ca in ultimul stadiu nu mai conteaza ca orice farama a ceea ce odata le forma caracterul, personalitatea a disparut in negura tenebroasa a jegului de fi ceea ce oglinda le arata. M-am rugat, sa fiu sincer ca acest gen de informatii sa nu mai ajunga la mine caci nu pot sa nu incerc sa dau de pamant cu aceste canalii. Totusi am sa ma limitez la cateva litere ascunse intr-un blog citit de o mana de oameni, care ma citesc deoarece uneori reusesc sa creez o poezie de dragoste sau vreo creatie legata evident tot de iubire. Nu ma plang, acelea sunt momentele in care ma bucur de ceea ce scriu.

Valorile morale regurgitate momentan de societatea romaneasca apar precum locuitorii eterni ai unei pubele de gunoi apreciata de un intreg popor. Apoi, nu ma mira caci intr-o tara precum Romania, lucruri bune nu pot exista. Intr-o tara in care rugina si mucegaiul cu fervoare distrug un litoral mort (bine excluzi morandisti si aia cool de an de an sunt prezenti pe o epava de cumulate suflete), o serie de cabane obosite si neadaptate de la munte, dar Romanica e mereu "frumoasa". Ma gandeam scriind aceste randuri la ce multi prieteni mi-au spus care au fost la mare ca ce fain a fost, ce misto dar au stat numa beti, deci caracterizarile lor nu le poate lua in considerare nici macar un vagabont chior, fara o mana si fara picioare. Asa ca dau pas la cat de ilustra este aceasta tara locuita de oameni lenesi, lipsiti de norme morale incipiente sau de simplul gand de a-si face viata mai facila. Nu, nu, mentaliatea romanului are streangul Mioritei la gat si pe zi ce paseste, el, romanul in codru ramane mai rece si mai mort decat era cu o zi inainte. 

Eu, sunt roman dar daca contextul ar fi potrivit as fugi fara sa ma uit in spate din aceasta inchisoare. Adresez aceste cuvinte dintr-o ura nefondata dar care imi usureaza sufletul. Cum poti sa ramai intr-o tara in care valorile sunt inversate? Intr-o tara unde e cool sa fii idiot, sa fii cocalar, sa fii morandist infect, sa fii femeie imorala, sa atingi limita prostiei zi de zi si sa nu-ti pese absolut deloc. Mi se pare aberant de altfel sa vad cum societatea de maine moare si nimanui nu-i pasa dar inteleg sentimentul, apoi de ce sa-mi pese? De ce eu marele Gheorghe de la munte sa ma gandesc ca tara se duce in curul deluros al vomei primordiale, ah? Cam asa suna raspunsul unui Gheorghe, tiparul aferent prostiei romanesti. Eu, acum probabil vars anumite litere agresive in aceasta glaciala Romanie nu in dorinta de a schimba ceva deoarece stiu ca nu voi reusi insa cel putin ma simt impacat cu legile naturale ale vietii ca am incercat. Oricum toate lucrurile cu care intram in contact trebuiesc tratate cu maxima atentie deoarece daca poarta peceta Made in Romania, nu poate decat sa te strice, ca om in totalitatea simturilor. 

Totusi, viata e frumoasa, chiar daca e manjita cu zambete false si dezamagiri mai ales intr-o tara ce se sugruma singura. Oricum mie imi plac acest gen de spectacole macabre pacat ca sangele nu se vede, doar puricii sunt trademark la noi. Priveste un pic afara si ce vezi, sincer nu iti este scarba? As putea spune ca starea actuala ma impinge sa par cat mai aprig in cuvinte dar recititnd randurile observ ca nu am constatat decat o realitate. Hehe, pornisem de la o anumita fata care umbla dupa un barbat insurat care o trata cand cu capul din pantaloni cand cu indiferenta dar ea tot umbla dupa al sau miros. Patetic, dar in acelasi timp ilustra fufa isi batea joc de un tanar simplu care nu avea habar de coltii veninosi ai cobrei. Imi pare rau pentru dragul meu prieten, pentru a ta suferinta, pentru al tau dureros drum. Inchide ochii si mergi pe o poteca adiacenta inimii tale, poate asa o sa scapi de acel venin. Dar, viata e frumoasa desi astfel de cazuri sunt prezente in toata tara si in numar tot mai mare. Oricum nu ma credeti pe mine, eu sunt doar un copil cu ochii inchisi din celula simpla de a fi singur cu praful virulent al vietii.

Inchid ochii
 

Postări populare de pe acest blog

Ascultă-mi vocea

Smile

Frunza de artar, partea a II a