Iubire, din ochii unei iubiri

Iubire, din ochii unei iubiri

Dinspre corida emotiilor supuse inimii, deschid fereastra fericirii si respir adanc cununia sufletului cu gandul iubirii. Ma intreb, in timp ce lacrimi de bucurie imi curg pe obrajii imbujorati, de ce a trebuit sa simt fiecare picatura din ploaia suferintei pentru a putea privi cu incredere la ceea ce o simpla mangaiere poate aduce la pragul vietii, dragostea. M-am oprit pentru cateva secunde in mijlocul gradinii sufocante ale unui oras ruginit, trist si pierdut deoarece am vazut un lucru miraculos. Ce poti vedea in agresivul port de suflete inafara unui intuneric? Pana in acest moment, am simtit un alint spiritual legat de o "creatura" sincera ce a luat nastere in interiorul meu, iubirea de viata, de lumina, de vastitatea celor ce nu se vad dar patrund in adancul inimii. Din pietrele groase ale dezamagirilor, din groapa superficiala a indiferentei si din brutul prim ignorant al uratului (intelectual, emotional chiar fizic) cateodata sadim o mica samanta de fericire, care in ciuda tuturor asperitatiilor, tuturor conditiilor precare pe care le intalneste, ea va creste intr-o floare demna de iubit, de apreciat si mai ales de ingrijit. Este cu adevarat dificil, in acest prezent deluros, in ceea ce inseamna iubire pura, sa te uiti la plaja delicata a unui sentiment clar si nepatat de influentele decadente ale tinerilor de azi. Mult scepticism si foarte multa indiferenta in aceasta categorie a sufletului iar motivul este relativ simplu, oamenii au devenit constienti de rautatea celor din jur si stiu ca pot suferi asa ca se feresc. Tind sa cred ca nu este un drum productiv, scurtatura este o poteca scolturoasa, cu spini care desi te aduce mai devreme la destinatie poate cauza mai mult rau inimii decat bine. Oricum, fiecare om are dreptul sa-si aline interiorul asa cum doreste si cu cine doreste. Chiar daca corpul manjeste puritatea inimii prin dorintele lui satioase nu conteaza ce ieri a fost ci doar ce azi exista pentru un maine viu.

Am vazut in banca simpla a parcului unde obisnuiesc sa ma duc pentru a ma relaxa, loc de amintiri placute sufletului, o oaza de calm nepretuit. Vantul a fost rece in ultima perioada desi poate caldura stridenta pe care ranjitorul de sus o trimite iti poate adormi simturile. Din pacate in negura tristetii apasatoare uneori chiar distante dar precum un recul mereu prezenta, am observat anumite lucruri extrem de interesante, vitale pentru dezvoltarea unui caracter sanatos. Trandafirii au spini si uneori acestia sangereaza lacrimi negre dar tot ei, in ciuda acestui lucru sunt extrem de frumosi. Gradinarul vine zilnic prin prieteni, sfaturi intelepte desi uneori departe de ceea ce am dori sa auzim, si prin expertiza sa hraneste aceste minunate flori cu blandete, grija si sensibilitate. Adevarul este, de altfel toti il stim, ca sunt tare multi daunaturi, acei paraziti care vin cu nerusinare si ataca orice farama de puritate emotionala, caci asa sunt ei, agenti ai celui de jos mereu distrugand ceea ce Dumnezeu doreste sa intretina viu. O, cate lichele si cati viermi pot exista in aceasta gradina ce se numeste viata dar important este ca floarea inimii noastre sa reziste in a ei credinta, in a ei dorinta. M-am uitat cu atentie in jurul acestor creaturi grotesti unele chiar au reusit sa fure in zile diferite petale din al meu trandafir, chiar imi amintesc ca a fost o secunda in care "trandafirul" meu cazuse la pamant dar.. vointa de a crede ca iubirea este mai puternica decat superficialitatea a reusit sa faca ca a mea floare sa renasca precum pasarea Phoenix. 

Urmele maturitatii se vad, secundele care ne pun pe drumul scris de Dumnezeu se simt iar cel mai important lucru, grija celor apropiati, celor pe care ii iubim ne schimba. Poti sa iubesti, poti sa suferi in felul tau, cu implicatiile de rigoare. Fie ca te pierzi in gelozie, sau de regasesti intr-un sarut iubirea mereu ramane, cu siguranta vorbesc despre ceea ce inseamna dragostea adevarata pe care inima si sufletul o nutresc nu pe care corpul o gandeste. Este extrem de fals sa crezi ca iubirea se duce precum praful in vant, la aparitia unei alte flori, ma indoiesc, cel putin in contextul pur si onest al sentimentelor nu in cel folosit de multi "ciomagari munteni" pentru a pacali o domnisoara sa intre dezinhibata la el in dormitor. Nu toate lucrurile se rezuma la sex, desi el joaca un rol important in fundamentarea unei relatii. Crearea celui mai cristalin fir de iubire incepe cu constientizarea unui zambet, cu aprecierea reala a unui sarut pasional, cu intelegerea texturii unei mangaieri, cu acel fior cand fruntile sunt lipite, cu dorul inimilor ca se indeparteaza si mai ales cu stiinta ca teama nu exista in cadrul clar al celei pe care o privesti. Dragii mei cu siguranta sunt motive pentru care raza dragostei este mai slaba in anumite momente ale vietii noastre dar ochii inimii stiu atunci cand persoana pe care crezi ca o iubesti sau ea pe tine, adevarul. O substanta hranitoare pentru floarea iubirii, increderea in cuvintele, actiunile si privirea celuilalt aduce cu sine un proces simplu, natural ce are o singura finalitate: fericirea. 

In zilele noastre atunci cand creionam vraja dragostei idilice trebuie totusi sa fim atenti cu noi, cu a noastra dorinta, cu a nostra exprimare. De ce? Unii refuza sa creada ca iubirea are limite, restrictii sau reguli. Tind sa cred ca acestia in anumite cazuri au dreptate. Oferi iubire, iti este acceptata sau refuzata si lupti pentru o perioada caci inima nu te lasa sa regreti ulterior ca nu ai facut totul dar, exista si acest cuvant, de nu creste floarea (doar suntem constienti ca de una singura petalele vor rugini in timp si vor pieri) trebuie sa sadesti desi cu greutate apasatoare in suflet o alta samanta. Am stat si am contemplat cu profunzime, caci si eu sunt om care iubeste, care intelege cat i-a fost revelat anumite "petale" ale acestui nobil sentiment. Calmul dintr-o zi linistita de septembrie aduce cu sine cunoasterea. In zadar citesti si scrii despre iubire daca nu o simti deoarece nu poti stabili relationari concrete intre emotii si realitate. Poti iubi o amintire, poti iubi o speranta, poti iubi un zambet, poti iubi un sarut, poti iubi un om in totalitatea lui chiar daca intri in alta gradina. Asadar haideti sa avem un pic de incredere si sa dam o sansa iubirii care ne doreste doar binele, doar drumul spre fericire, doar calmul pe care il cautam atunci cand sufletul plange. 

Multumesc, sa iubiti cu inima, in fiecare moment al vietii voastre chiar daca timpul nu este prietenos cu voi. Iubiti sincer, onest, clar si veti fi iubiti inapoi, de inima pe care voi o doriti. 
Un trandafir
 

Postări populare de pe acest blog

Ascultă-mi vocea

Smile

Frunza de artar, partea a II a