Elogiul unei iubiri pierdute

Elogiul unei iubiri pierdute
Sunt indraznet, chiar curajos, caci cred si sunt mandru ca am experimentat caile nebanuite ale iubirii. Un joc frumos, presarat cu momente ilare, dificile si placute mai mult decat ne putem permite intr-o singura viata. Totusi orice aventura atat de sublima in taine si actiune se termina la sfarsitul flacarii. Nu mi-as permite sa zic din pacate, deoarece nici o experienta frumoasa nu trebuie regretata ci apreciata pentru tot ce a reprezentat ea. Cu siguranta toti cei care citesc aceste randuri au trecut cel putin odata prin taisurile ascutie ale primei despartiri importante. Oribil, groaznic, nu? Fals. Tocmai am trecut testul maturitatii daca nu sexuale cel putin sufletesti, cu siguranta da. Timpul devine pentru un moment cel mai bun prieten al nostru iar mangaierea lui ne va ajuta sa trecem peste durerea si deziluzia ce initial isi face loc in mintea noastra. Urmeaza impunerea relativitatii la adresa amintirilor, fostelor zambete, saruturilor ce nu vor mai fi sau sentimentului unei plimbari in doi sub cerul albastru, etern aliat al iubirii.
Sunt multumit, chiar fericit, caci te-am cunoscut cand aveam mai mult decat oricand nevoie de alinarea si mangaierea fina a unei suflet pereche. Jocul de stari emotionale ce ne caracteriza cand ne intalneam sa mergem undeva, pare acum demn de predat elevilor. Drumul amintirilor ma imping acum sa inteleg cum reuseai sa imi alungi o stare de oboseala crunta, sa transformi un esec personal intr-o victorie comuna, sa ma faci sa-mi fie de rusine ca nu te alintasem corespunzator. Hm, sa fii tanar si sa simti gustul dulce al iubirii, caci tare dulce mai era. Acum totul e trist.. De ce? Aceasta intrebare ar avea o multitudine de raspunsuri ce ar necesita cred inca vreo 10 postari de acum in colo. Totusi, o sa ma limitez doar la cateva extrem de simple si comune. In primul rand iubirea a devenit un lucru aditional, foarte putine cupluri reusesc sa aprinda aceasta flacara fara a servi scopul (ascuns) al unuia dintre ei. Deprimant, ca un sentiment atat de intens s-a transformat doar intr-o anexa a celei mai vechi profesii din istoria omenirii. In al doilea rand usurinta cu care fetele mai ales se „ofera” pentru un shoot sau o bucata de guma este o circumstanta fericita pentru multi barbati, ce la apreciaza „curajul” acestor domnisoare. Demult m-am convins ca termenul de curva/tarfa a capatat cu totul alte conotatii si semnificatii in zilele noastre. Nu le condamn pe aceste fete, dimpotriva pot fi o serie de motive intemeiate pentru care ele vad in sex ceva usor de oferit: razbunare, eliberare de stress, pur si simplu ca le place sau chiar lipsa de activitati. Totusi astfel de comportamente strica din farmecul idilic al unei romante adevarate. Poate sunt melodramatic, e nu-i nimic, fiecare simte diferit astfel de emotii. Iar daca nu crezi ca am dreptate esti liber sa ma consideri un idiot si sa mergi mai departe, departe foarte departe. Glumesc, dragii mei, fiecare dintre noi avem dreptul sa facem absolut tot ceea ce ne dorim, indiferent de eticheta pe care alti o lipesc adanc pe fruntea noastra. Pur si simplu nu conteaza, daca ei nu au discernamantul sa respecte aceasta libertate fundamentala, atunci ei nu sunt destul de destepti si poate chiar nu merita sa se bucure de ea.
Sunt nerabdator de momentul cand o sa ne intalnim din nou, caci stiu ca in curand aceasta epica reuniune se aproprie cu pasi repezi si mofturosi. Vom fi prieteni, iubiti, amici sau poate doar o sa ne salutam si mergem mai departe, nici nu conteaza. O noua amintire cu acelasi chip, acelasi zambet, acelasi lung par, aceiasi ochi patrunzatori, aceleasi buze suficient de groase incat sa iti doresti ca niciodata sa nu le dai drumul si o piele atat de fina incat incepe sa te dezguste propriul corp. Hei! Esti prea drastic la ultima fraza. Da, asa este, toti suntem frumosi pentru cei care ne iubesc si ne apreciaza, iar in viata doar asta conteaza si nimic altceva. Iubirea, deci, este o aspiratie ce devine realitate atunci cand nu te astepti si pleaca atunci cand esti destul de nesabuit incat sa ii dai drumul.”
O scrisore deschisa catre...

Postări populare de pe acest blog

Ascultă-mi vocea

Smile

Frunza de artar, partea a II a