Cum sa faci salata de pui


















Ingrediente:

Pentru 2 portii avem nevoie de:

1 piept de pui dezosat si fara piele (500g)
salata verde
salata rosie
cateva frunze leurda (optional)
2-3 morcovi potriviti
50 g caju (sau alune)
3-4 linguri iaurt
1 legatura patrunjel
2 linguri ulei de masline
zeama de la jumatate de lamaie
1 ardei iute
sare, piper
Pentru marinata:
4 linguri ulei aromat cu usturoi
4 linguri sos soia
zeama de la jumatate de lamaie
piper

Mod de preparare:

O salata plina de uleiuri sanatoase. Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite, ca pentru gratar. Amestecam toate ingredientele pentru marinata, asezam puiul intr-o punga care se inchide ermetic si turnam sosul peste. Amestecam putin, pentru ca toate bucatile de carne sa se acopere de sos si lasam o ora la frigider.

Prajim puiul pe gratarul incins, pana cand se patrunde, iar apoi lasam sa se raceasca. Carnea prajita va lasa un sos extraordinar, pe care l-am folosit in salata, impreuna cu dressingul.
Morcovii ii taiem betigase, puiul il taiem fasii si le punem intr-un bol incapator. Frunzele de salata, impreuna cu leurda, spalate bine, le taiem fasii si le adaugam in vas. Tocam marunt ardeiul si patrunjelul, si le punem peste salata. Pe deasupra presaram alunele caju.

Facem un dressing din iaurt, zeama de lamaie, uleiul de masline, putina sare si piper. Amestecam o parte din el cu salata, iar restul il pastram pentru decor. Asezam salata pe farfurii, deasupra presaram cateva alune caju si restul de dressing.

Suna delicious nu? Treci la treaba!

Postări populare de pe acest blog

Ascultă-mi vocea

Smile

Frunza de artar, partea a II a