Note, stari si adevarul

Note, stari si adevarul
…zilele se descopera cu tandretea unei geishe trecuta demult de anii florilor de cires imbujorati. Surprind, cu sfiala si placere, cum timpul pare a deveni un cavaler in deplinatatea fostelor valori morale si precum un mentor tibetan imi asterne fiecare gand intr-o minte candva tulburata. Aflat undeva, intr-o delicata oaza de seninatate, realizez un anume adevar, ignorant inconstient pana-n aceasta zi de mai. Simplitatea curajului de a merge pe acelasi drum cu persoana iubita, chiar de zorii au adus un nou tip de relationare, este cu adevarat ceva magic. Nu mi-as fi inchipuit ca dragul real si pur, esenta locomotorie a sufletului, poate sa-mi conduca fraiele vietii, chiar de iubirea exista intr-o forma de context, neimpartita. Cum? E greu de crezut, e greu de imaginat ca mainile vor reusi sa stea in cusca retinerii conditionate dar tot dragostea va fi cea responsabila cu indeplinirea acestui sirag de margele evenimentiale. Ma intreb daca nu cumva totul a fost un test, adus de Sus pentru cizelarea profunda a sentimentelor ce le simt, cand soarta ma aduce langa fericire, in forma nedisimulata. Intalnim oamenii de care avem nevoie, pentru a trece acel pod de cumpana catre lumina, calm si putere. Poate nu am buzele dezrobite de tiranul-refuz dare le sunt prezente in viu banchet cu dorintele inimii. Mereu, si-ntotdeauna dragul, cu tot ceea ce implica el, a fost prezent in textura gandurilor si epiderma pasilor pierduti dar regasiti.
Unele soapte nu pot fi uitate, unele batai ale inimii nu vor cunoaste linistea si prin sinergia sufletelor unele legaturi nu vor fi daramate. Flacara lumanarii ce se zbate cu energie atemporala, va lumina intunericul temerilor, certurilor si tensiunilor existente in varii momente intre doua persoane. Nu pretind ca detin adevarul, ar fi absurd..precum de altfel nu cred ca exista cineva care sa aibe nerusinarea sa afirme acest lucru. Totusi, simt claritatea si luciditatea unei adieri de adevar, care mi-a patruns in fiinta cu gratia unei muze iscusite. Nu este usor sa te lasi in naturaletea lucrurilor dar cand stii ce persoana te asteapta pe celalalt tarm, nu poti decat sa vaslesti cu incredere, in ciuda oricaror nori furiosi ce ar putea aparea pe drum sa-ti saboteze calatoria. Cand vrei Binele, Frumosul si Calmul sa se regaseasca in propria persoana si mentalitate vizavi de cei cu adevarat dragi inimii, nu poti decat spera ca intr-o zi, acel vis pus deoparte de iubire si inima, isi gasi gasi corespondentul in realitate. A sosit timpul pentru pajistea zambetelor, departe de grote sau hauri fara nume. Negrul nu-si are rostul, este mult prea monoton, fara stralucirea unei provocari reale. In schimb, sa lupti pentru fericire, sa astepti ca ea sa te bucure cand vine doar in forma unei surprize infloritoare, amintire demna de tot restul vietii, ei, dragi prieteni aici este farmecul vietii.
Astfel, zi de zi, voi cladi un zambet pentru ea, pentru voi, pentru toti cei ce pretuiesc iubirea si o plaseaza in dineul Binelui...
the golden fish

Postări populare de pe acest blog

Ascultă-mi vocea

Smile

Frunza de artar, partea a II a